Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем със свещи и бобина

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем със свещи и бобина

Здравейте, имам чувството че колата ми не дърпа на високите скорости както трябва и като, малка загуба на мощност.
    Реших да погледна състоянието на свещите преди да си купя нови и да отида на диагностика. След като отворих капака не ми се хареса много гледката:
    1-ви цилиндър
    Има наличие на окисляване на самата свещ и малко масло.
    4-ти цилиндър също в гнездото на свещта има наличие на масло.

*реле/бубина пробив на корпуса

* окис по лулите

Поради какви причини би могло да има подобно количество масло и да ми се окислят свещите .. това реле дали работи коректно ... Може би най- добре ще се разбере на диагностика, но все пак да ви попитам.
    Last edited by flipz; d.m.y г., 12:58.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Това отвънка бубината ли е спукана или снимката ме лъже?Ако е така трябва да я смениш,иначе за маслото при свещите трябва да се смени гарнитурката а за окислението гледам че и едната свещ е ръждясала отвънка почти на 100% съм сигурен че е имало влага.
    Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 12:59.
    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Колега кај мене беше истата ситуација...Во првите две имаше малку масло ама јасно се гледа дека е тоа чисто масло (сшто и на твојта) така да когато е налевано е влезнало малку (затава се налева со инка секогаш). Рждата шо ја гледаш и кај мене беше иста и е јасно дека е од вода којато е влезнала одозгоре. Ја земах почистих се со ВД, после со едно за чистење на контакти изчистих каблите и контактите хубаво и ставих па свештите.
      Резултато беше таков да колата си остана трома на високи обртаи (кај мене после 5,5-6000обрти губеше снагата) и проблемо се реши когато смених МАФ сензоро. Како и да е сепак треба да почистиш хубаво.
      Поздрав
      Last edited by simich; d.m.y г., 11:46.
      AR 145 1.4TS ex
      AR 159 JTDm ex
      AR 145 QV

Comment

благодаря .. явно и лолите ми са биле малко окислени .. струва ми се че малко по- добре върви. но определено ще трябва диагностика или при някои разбирател и да се сменя маф или нещо подобно ... като подавам постепенно газ дърпа .. като я дам на веднъж .. по- бавно набира все едно се дави

Comment

Мога само едно да ти кажа - от маслото няма да ти се получи окис. Освен това диелектрическите му свойства са по-добри от тези на въздуха. Това, че при свещите има масло, означава, че трябва да се замислиш да си смениш гарнитурата на капака на клапаните - тя върви с 4 квадратни уплътнения за отворите на свещите - от там ти влиза маслото и след смяната там няма да има масло вече. А другото е друг филм...
          Last edited by serafim; d.m.y г., 20:36.
          sigpic
          Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Здравейте колеги след като почистих от маслото, което беше много малко вече 10к няма и следа от него .. бях направил велика глупост .. след смяна на помпата на съединителя реших да пръсна да измия спирачната течност, понеже е високо корозионна и съм пръснал явно и не където трябва та от там може би и при лулите за да се окислят, въпреки капака.

Смених свещите и всичко се оправи, мислих че са иридиум но те не са и определено са били за смяна.
            Сега си търся бубина ..
            Гарнитурата вярно леко по ръбовете е зацапана все едно се просмуква, но няма капки и зацапване на двигателя може още да се покара.

---------- Post added at 08:53 ---------- Previous post was at 08:51 ----------

Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщение
            Мога само едно да ти кажа - от маслото няма да ти се получи окис. Освен това диелектрическите му свойства са по-добри от тези на въздуха. Това, че при свещите има масло, означава, че трябва да се замислиш да си смениш гарнитурата на капака на клапаните - тя върви с 4 квадратни уплътнения за отворите на свещите - от там ти влиза маслото и след смяната там няма да има масло вече. А другото е друг филм...
            така е прав си колега !

Comment

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
              ... като подавам постепенно газ дърпа .. като я дам на веднъж .. по- бавно набира все едно се дави
              след смяната на свещите оправи ли се газта, защото имам сходен проблем

Comment

---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 00:29.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от spellmaste Покажи съобщение
                  след смяната на свещите оправи ли се газта, защото имам сходен проблем
                  up

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                    Това твърдение ли е или е предполужение?
                    Все пак иде реч не за трансформаторно а за работило двигателно масло.
                    Да , колега.
                    Дори и отработеното масло е с по-добри диелектрични свойства от въздуха.
                    Разбира се не говорим за някоя чернилка с метални стружки и други обогатители.

Първоначално публикувано от spellmaste Покажи съобщение
                    up
                    Основния недостатък на старите свещи е увеличеното разстояние между електродите. Ако нямат пробив е допустимо и препоръчително да се коригира разстоянието им. Иначе-нови.
                    Точно мудността и неотзивчивостта на мотора се дължи най-често на свещи и кабели.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Да , колега.
                      Дори и отработеното масло е с по-добри диелектрични свойства от въздуха.
                      Разбира се не говорим за някоя чернилка с метални стружки и други обогатители.

Основния недостатък на старите свещи е увеличеното разстояние между електродите. Ако нямат пробив е допустимо и препоръчително да се коригира разстоянието им. Иначе-нови.
                      Точно мудността и неотзивчивостта на мотора се дължи най-често на свещи и кабели.
                      Добре Дядя, а сега кажи качестрени и пробвани маркови кабели, свещите са ясни Denso...

П.С. Ама за боксер като моя :P
                      145 1.7 16V Boxer

Comment

След смяна на свещите, а след това и бубината - замерих я с мултицет по пример от Аутодата и не работеше .. колата е пушка. Все пак тока т.е. искрата е най- важна за възпламеняването и вървенето на колата

Comment

Working...
                        X